IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красота през 2023 – 7 тенденции в гримирането

15 януари 2023 13 30

Ослепителни вежди, свръхблестяща кожа, винилови устни

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Колкото и да не ни се иска, въртим се в кръг, що се отнася до тенденциите в модата и красотата. Те са циклични и през тази година се връщаме към минали стилове като вдъхновение за гримирането. Ефектът на сериала „Еуфория“ избледнява, контурът в момента не е в речника ни и това е ново начало, което обаче изглежда доста познато.

Точно така, говорим за грима от 90-те години. През 2023-а ще откраднем тази свежа кожа, но няма да изтрием веждите си. Всеки път, когато дадена тенденция се завърне от миналото, тя леко се променя, за да отговаря на настоящите вкусове и течения. Никога не е така, както е било преди.

Този нов момент в гримирането е време на лекота, въпреки че няма да е толкова лесен за пресъздаване. Ще станем свидетели на огромен преход от полиран и съвършен грим към гола кожа и живи очи – помислете си за тежък металик и метални нюанси. През 2023 година формулите на грима ще бъдат по-леки, но също толкова ефективни, блясъците ще блестят по-ярко, а класиката на черен молив и спирала ще останат в режим на готовност, но ще бъдат ултрамастилено цветни.

7 тенденции в гримирането

1. Естествена красота

Оставете кожата си да поема дълбоко въздух. През последните години се бяха фокусирали изцяло върху фон дьо тените и коректорите, които малко или много запушваха порите. Лицата ни обаче са предназначени да се виждат в истинската им светлина, а не да бъдат постоянно покривани със стотици слоеве грим. Имайки предвид това, основните формули за грим ще започнат да се отдалечават от тежките текстури.

естествена кожа,

Снимка: Getty Images

„Очаквам да видя грим със свежо лице“, казва Мери Филипс, чиито клиенти включват Хейли Бийбър, Кендъл Дженър и Дженифър Лопес. Допълва, че през тази година ще се използват повече оцветени серуми, овлажнители и слънцезащитни кремове вместо тежки матови основи. Експертите също така съветват да заложите на леки фон дьо тени, които попиват в кожата, а не остават върху нея като дебело одеяло.

2. Ослепителни вежди

Предполага се, че манията по веждите ще достигне до своя връх през следващите 12 месеца. Еклектичните цветове бяха най-добрите аксесоари на моделите на подиумите по време на дефилетата миналата година. Според гримьори, може напълно спокойно да очакваме и завръщане на много тънките и силно оскубани вежди.

вежди, грим,

Снимка: iStock

Извън модния подиум все повече знаменитости мажат веждите си с пероксид, за да ги избелят. В това число се включват сестрите Бела и Джиджи Хадид, Джулия Фокс и Кендъл Дженър. Визията става все по-малко шокираща и все повече нормална и желана за пресъздаване. Ако не искате да станете напълно платинени, помислете да направите веждите си само няколко нюанса по-светли.

3. Гръндж от 95-а

Със завръщането на размазаните очни линии, т. нар. „разхвърлян“ грим ще се появи отново на хоризонта и то с по-голяма сила от очакваното. Помислете за Кейт Мос през 90-те години и ще разберете за какво говорим. Тази година несъвършенството ще бъде тайната за успех, а прецизността е без значение.

Цялата тази острота се балансира от основния ви грим или липсата на такъв. Ако искате да бъдете в гръндж модата, трябва да акцентирате само върху очите, като останалата част от лицето ви или е в естествена форма, или е с много лека основа.

4. Винил устни

Сатен, гланц, блясък. През последните години матовите устни бяха в центъра на вниманието, но скоро ще бъдат засенчени от нещо ослепително. Гланцираните устни на Седмицата на модата изглеждаха повече от добре и заслужено си намериха място сред върха в класацията. Ще се търсят възможности да се направят по-блестящи и по-свежи устни.

Според гримьорът Алекс Бабски, нивото на блясък тази година ще бъде невиждано досега. По думите на колегите му, по-скоро говорим за нещо като латексови устни, които ще са силно отклонени от очертаните устни, наслоени с купища прозрачен гланц, а блестящите червила отдавна са забравени. Ще видим цветове, които повече отиват на лицето на всеки от нас – наистина смели, супер непрозрачни червени, лилави, оранжеви и дори кафяви и сиви. И всичко това ще блести много ярко.

5. Изразителни мигли

мигли, грим,

Снимка: Getty Images

Нанасянето на спирала може да не е нов подход към грима, но може да има ново въздействие. Най-новите формули вече са еквивалент на изкуствени мигли и се чувствайте свободни да ги прилагате щедро. Нанасяйте двойна спирала върху горните и долните мигли, като някои гримьори дори използват три слоя. За постигане на най-голям ефект, първо извийте миглите.

6. Ексцентрични акценти

грим гети

Снимка: Getty Images

Маджентата е официалният цвят на годината и тенденцията за допаминов грим ще остане с нас и в следващите месеци. Видяхме подобни цветни визии на повечето дефилета в Седмицата на модата, което успя да ни убеди, че скучните гримове в сив, черен и син цвят отдавна са останали в миналото. Създаването на цветна мозайка и подчертаването на чертите на лицето, които най-много харесвате, никога няма да излезе от мода. Освен това няма грешен начин да го направите. Колкото по-ярка е палитрата, толкова по-добре.

Татуиране на устните – новата мода в гримирането

Студено момиче – задължителният грим за зимата

Зимен грим – как да изглеждате като красив снежен ангел

7. Много блясък

грим гети

Снимка: Getty Images

Толкова преливащ, че направо ангелски. Това е блясъкът, към който се стремим през 2023 година. Моделите миналата година ни показаха, че е възможно кожата да изглежда почти като огледало, ако използваме правилния хайлайтър и стратегическо разположение. Това е като естествена визия с грим, но с допълнителна нотка на летен блясък. Сега е времето за росни, воднисти ефекти, холографски блясък и високомощен хайлайтър. 2023 година е моментът да блестите ярко.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари